Timeoutje

Geplaatst op maart 3, 2001 | Gearchiveerd onder Geen categorie | Comments Off on Timeoutje

U heb het zelf kunnen lezen, hier de afgelopen weken: ‘Hedenlands is vrij.’ Ik kun u mededelen: het is al weer uit met de pret. Hedenlands dacht veilig te zitten in het vakantiehuisje van een vriend van een vriend, even een tijdje dimmen, u kent dat wel, maar blijkbaar heeft er toch iemand gepraat, want zondagavond, Hedenlands lag rustig naar een soft-erotisch programma te kijken op de satelliet, ja je zit alleen, dus ik bedoel, je moet wát, staan d’r ineens zes smerissen in de kamer. Nou ja, IK HAD geen schijn van kans natuurlijk, zeker niet met je broek op je knieën.

Dus nu zitten we weer gezellig achter de deur. Ik zeg nog tegen die jongelui van Didu, ja zo noemen ze Dag In Dag Uit daar, dat is korter hé, ik zeg: verander dat tekstje maar. ‘Hedenlands WAS VRIJ, MAAR is weer gepakt.’ Héhéhéhéhé … geintje.
Dat komt d’r was een lezer die belde en die zei: hier staat Hedenlands is vrij, hoezo, hebbie vastgezeten dan? Goed hé? Dat is toch humor? Ik vind dat humor! Ja toch? Da’s humor! Hebbie vastgezeten dan. Ik vind dat humor!
‘O, dus jij wou zeggen dat dat geen humor is?’
Da’s me celmaat, die denk dat-ie ook een eigen mening heb. Jij wou zeggen dat dat geen humor is? Begrijp ik dat goed? Om te zeggen als je zegt die & die is vrij om dan te zeggen: hoezo hebbie vastgezeten dan? Dat dat géén humor is? Heb jij wel eens een halfuurtje met je kop in je eigen reet gezeten?
Ach, laat maar gaan, anders maak ik me kwaad.
Youp van ‘t Hek, die vind ik ook zo goed.

Affijn, we zijn dus weer op onze post, zal ik maar zeggen, waar wij ons dus zoals bekend afvragen waar wij qua taalgebruik nu eigenlijk met z’n allen mee bezig zijn.
En wat mij nou daarnet opviel, toen ik hier net mijn ene dagelijkse telefoontje pleegde, wat je dus uiteraard niet meer besteed aan een lulpraatje met één iemand maar aan het sturen en ophalen van e-mail, (Ja we zijn dan wel wat ze noemen crimineel – wat ik overigens een heel sigmatriserende term vind – maar we zijn niet achterlijk), wat mij dus opviel, toen mijn laptop aan het bellen was, is dat de computer dan zegt: ‘ De verbinding wordt opgebouwd.’
Kijk, dat is een vorm van dikdoenerij waar deze jongen dus heel slecht tegen kan. Je zegt toch ook niet als je verkeerd verbonden bent: ‘ Oh pardon, neem me niet kwalijk, ik heb de verbinding verkeerd opgebouwd.’ Of: ‘Sorry, er is iets misgegaan bij de opbouw van deze verbinding.’ Flikker toch op, met je opbouwen.
Affijn, waar ik het eigenlijk over wilde hebben.
Als bewoner van de Penitentiaire Inrichting Overamstel krijg je een gratis abonnement op Het Parool. Slim van ze natuurlijk, want als je straks vrijkomt denk je toch, dat is míjn blad. Alleen zouden ze in hun berichtgeving wel wat meer rekening mogen houden met deze speciale lezersgroep. Van de week, op de voorpagina: Nina sluipt de business weer binnen. Nou ken ik heel dat vrouwtje Brink niet hoor, daar gaat het me niet om, maar bij mijn weten is dat mens nog nooit ergens voor veroordeeld. Die vrouw is ondernemer, die heb op een gegeven moment ik weet niet hoeveel man personeel lopen, gaat op dat leuke smoeltje van d’r, neemt een timeoutje en begint weer opnieuw. Dat is toch normaal? Dat doet toch iedereen? Dus hoezo weer binnen sluipen? Als ik straks weer vrij kom, en ik probeer weer ergens een bestaan voor mezelf op te bouwen, krijg ik dan het Parool achter me aan met: H. sluipt de branche weer binnen? Geloven wij niet meer in het recht op reclassering? Nee, ik had het er gisteren nog over met een paar jongens, op de luchtplaats, maar dat artikel is hier niet best gevallen.
Affijn, ik was dus vrij, maar ik ben d’r weer. Tjo!

Reacties

Reacties zijn gesloten.