0-Man zeer geliefd bij collega’s

Geplaatst op februari 28, 2004 | Gearchiveerd onder Dossier Kijkwijzer | Reageer

Ontving nog een paar reacties van collega’s over de zaak 0-Man.
De cineast André Truyman betuigde zijn solidariteit (zie de reacties bij het stuk) en schreef een ingezonden brief, die ik overigens nog niet in de krant heb gezien.

Het is inderdaad een merkwaardige kwestie, schreef een collega van de Volkskrant. Deze Meens laat zich (weer eens) kennen als een enorme zeikerd. Dat op zijn verhaal geen weerwoord op jouw hoekje op de Volkskrantsite wordt getolereerd, is een zwaktebod. Bovendien heeft het een averechts effect: er ontstaat zo gemakkelijk een ‘affaire’.

De ombudsman is typisch een geval van een kool die nooit sop waard is – dat vindt iedereen bij de krant. schreef een ander. Het enige dat niemand begrijpt is waarom de hoofdredactie hem er niet uitschopt. Ik ben nog nimmer iemand tegengekomen die ook maar ooit iets las van wat hij schrijft. Gewoon negeren dus, dat is mijn standpunt.

Het doet denken aan zo’n zo’n dorpje in een Western, met een sherrif, aangewezen door de bankieren de spoorwegeigenaar, die door niemand serieus wordt genomen. Die met de borst vooruit over de houten plankieren paradeert maar alleen appels stelende kinderen angst inboezemt.

Reacties

Laat een bericht achter