Opnieuw bijval voor 0-Man

Geplaatst op maart 1, 2004 | Gearchiveerd onder Dossier Kijkwijzer | Reageer

Kreeg nog een mailtje van een bevriende Volkskrant-collega.
‘Terecht hoor, je tegenwerpingen,’ schrijft hij, na lezing van ‘0-Man Spreekt’. ‘Wat een stuk was dat ook, geen touw aan vast te knopen. En ik zou als Vk-medewerker ook niet graag zo door de mangel worden gehaald – in je ‘eigen’ krant notabene. Die Hollandse marinier die per ongeluk (?) een Irakees doodschoot wordt menselijker behandeld.’

Ook ik had de nodige moeite door 0-Man’s stukje heen te komen. Misschien is het omdat ik zelf het onderwerp ben, dacht ik eerst, dat wil het oordel nog wel eens bemoeilijken, maar afgelopen zaterdag schreef 0-Man over de het gebruik van cijfers en statistieken, en ook dat stuk is met de beste wil van de wereld niet te volgen.
De Ombudsman van de Volkskrant is van meet af aan een twijfelachtig instituut geweest, maar onder deze ambtsdrager treedt het probleem wel heel duidelijk aan het licht.

Reacties

Laat een bericht achter