Ook NOS-Journaal krijgt TV-kok

Geplaatst op maart 16, 2004 | Gearchiveerd onder The Semidaily Kuitenbrouwser | Reageer


HILVERSUM (RTV): Nu de NPS onlangs bekendmaakte dat het presentatieteam van Nova, het actualiteitenprogramma van Nederland 3, binnenkort versterkt wordt met een TV-kok, die gedurende de uitzending een licht avondsouper bereidt dat hij tegen het einde aan de presentor en de gasten serveert, bestudeert ook het NOS-Journaal de vraag hoe er een ‘element van warm eten’ in het programma zou kunnen worden gebracht, zo bevestigen ons bronnen ter redactie.
Vrijwel alle Nederlandse televisieprogramma’s hebben tegenwoordig een meekokende chef, en sinds ook in meer informtieve programma’s als Vinger aan de Pols en Opsporing Verzocht een plaatsje voor de TV-kok werd ingeruimd, is het hek van de dam.
Zelfs tijdens de wekelijkse eucharistieviering van de RKK, op zondagochtend op Nederland 1, wordt tegenwoordig een hapje bereid, dat aan het eind door alle aanwezigen gezamelijk wordt opgegeten. RKK-eindredacteur Kruiskamp bestrijdt overigens dat hier sprake zou zijn van navolging.
‘De mensen weten dat niet meer,’ zegt hij, ‘maar wí­j zijn ermee begonnen.’

Reacties

Laat een bericht achter