Hummer-heimwee

Geplaatst op mei 26, 2004 | Gearchiveerd onder The Semidaily Kuitenbrouwser | Reageer

pchooft2005.jpg
Van onze Stadsredactie

AMSTERDAM 3 JUNI 2004. De winkeliersvereniging PC Hooftstraat heeft het gemeentebestuur gevraagd een einde te maken aan het verbod op het gebruik van 4WD’s en SUV’s in de binnenstad. ”Het verbod leek ons aanvankelijk wel een goed idee,” verklaart Toon Bank, woordvoerder van de vereniging, ”maar het ziet ernaar uit dat we van de regen in de drup zijn beland.” Bank doelt op de laatste trend op vierwielergebied: de SUV’s, ook wel de PC-Hooftractor genoemd, hebben plaats gemaakt voor échte tractoren. En inmiddels is ook al andersoortig rollend materieel uit de land- en wegenbouwsector gesignaleerd. Heftrucks, bulldozers, bobcats, er staat zoveel langs de stoep, je zou denken dat de straat verblijd werd met een metrostation. ”Op zich begrijp ik het wel, ” zegt Bank, ”ik bedoel… je moet toch wát.”

Net als we bij de Van Baerlestraat zijn, komt van om de hoek een dragline op rupsbanden aangereden. De graafarm scheert rakelings langs de etalegeruit van Jacques d’Ariège. ”Daar heb je Herman Heinsbroek weer,” zucht Bank, ”zeker iets vergeten.”
Een zwarte dieselwalm verspreidt zich door de straat. Bank schudt z’n hoofd. ”Je zou haast heimwee krijgen naar de Hummers.”

Reacties

Laat een bericht achter