VRIJDAG 26 NOVEMBER 2004

Geplaatst op november 26, 2004 | Gearchiveerd onder The Semidaily Kuitenbrouwser | 1 Reactie

enkelbrace.gif

1700 uur

Mailtje van Jacco Vijn, art director van Skipintro, de ontwerpers van deze site.
‘Ik heb geen weblog,’ schrijft hij, ‘maar moet het toch even kwijt:

In mijn jeugd moest ik soms mee naar een oom en tante in Friesland, die waren streng christelijk – de televisie mocht alleen aan als de EO uitzond. Want dat was gecontroleerd christelijk en dus ordelijke televisie. Zou dat nog zo zijn vraag ik me nu af? De zender waar gisteravond Knevel als een soort Ton van Royen de sensatie uit een quasi-imam trekt? Of zitten ze nu ook gewoon SBS6 te kijken daar in Friesland en Staphorst?
M.a.w. is er werkelijk niemand met enig verstand over daar in het Mediapark?’

Goede vraag.
Knevel ‘zag iets in zijn (vdVens) ogen’ waardoor hij wist dat hij beet had, verklaarde hij. Laat ik nou precies hetzelfde in de ogen van Knevel gezien hebben!

Die jongen is een legitiem journalistiek onderwerp, dat wel, maar dan moet je de vraag beantwoorden waaer het werkelijk om gaat: wat preekt en schrijft hij, en welk effect bereikt hij daarmee. Dat er dit soort lui rondlopen is op zich niet zo nteressant, de vraag is of er een maatschappelijk efect van ze uitgaat dat relevant is. Henk van Dorp vanavond ook, toen het erover ging: ‘Ja maar stél nou dat die man serieus genomen wordt…’
Ja precies, dat zeggen alle journalisten’. Ik zou zeggen: zoek het uit! Dát is je werk als jounalist. Maar ja, dats een hoop werk, met de kans dat er niks uit komt, en de meeste journalisten bakken evven lieer snel een itempie voor vanavond of morgenvroeg.
‘Een mooi verhaal nooit kapot checken’ zeiden ze vroeger bij de Telegraaf. En tegenwoordig bij alle media, lijkt het wel.
Zeer onverantwoordelijk van die Knevel, en van de rest van de meute die er direct weer bovenop sprong.

Net als dat incident met Verdonk.
Alsof daar iets nieuws gebeurde! Er zitten tientallen, misschien wel honderden van dat soort gasten in dit land. En wie er in het verleden iets van zei werd monddood gemaakt met een beschuldiging van racisme oid.
voor fascist uuitgemaakt. Die imam van die geweigerde hand, ik vergeet even zijn naam, die hebben wij zelf gemaakt. Door vreemdelingen op geen enkele manier te socialiseren, een woord dat we misschien beter kunnen gebruiken dan integreren. Meedoen is het beste, maar voor wie dat persé niet wil: oké, maar de omgangsvormen gelden ook voor jou.

Vroeger gingen jongens als die Van de Ven naar Rolduc, maar ja, dat was een fascistisch instituut, waar we zo snel mogelijk van af moesten.

Je hebt gelijk, Yacco.
Het Moet Anders!

1300 uur
Zo’n brace is een prachtige uitvinding. In het begin was het pijnlijk, maar nu harnas en gewricht zich naar elkaar gevoegd hebben werkt het goed. Je kunt lopen, zij het als iemand met een houten been, maar een links-rechts draaiing is ten ene male onmogelijk.
En het ding is ook nog eens zo ontworpen dat je ermee in een (niet te nauwe) schoen kan.
Waar zouden we zijn zonder klittenband?

Morgenavond naar een diner, kijken of dat een beetje gaat.

DONDERDAG 25 NOVEMBER 2004
1600 uur
Naar het ziekenhuis geweest voor controle. Verband kan eraf, en in plaats daarvan komt een ‘brace’, een soort harnas dat de links-rechts beweging van m’n enkel blokkeert en minstens drie weken moet blijven zitten, terwijl de gescheurde of afgescheurde banden weer aangroeien.
Maar ik mag weer lopen!

1400 UUR

Trouwens, afgelopen wekend heb ik voor het weblog van Jan Marijnissen een column geschreven. Hij staat hier . In een paar uur tijd stonden er enige tientallen reacties onder. Die site van Jan wordt goed bezocht!
Daarnet mijn eigen bezoekstatistieken eens bekeken. 2573 hits per dag, 207 visits.
(Geen idee of dat veel of weinig is.)

Reacties

Eén reacties to “VRIJDAG 26 NOVEMBER 2004”

  1. hanna oosterhof on november 28th, 2004 17:29

    Precies wat ik ook heb gedacht van ‘s heren Knevels blik. Eindelijk is hij dan ontmaskerd als niet minder sensatie- belust dan ongelovige presentatoren.
    met hartelijke groet, hanna

Laat een bericht achter