Stap over op Apple en wordt een iChristen

Geplaatst op september 26, 2007 | Gearchiveerd onder Geen categorie | Reageer

Er is behoorlijk veel gereageerd op mijn column over Vista, vorige week. Een selectie:

Ik kan u allen vertellen, eigenlijk waarschuwen: zolang u XP heeft, houdt het en ga niet over op Vista! Menig programma werkt niet meer, menig programma word instabiel. Een update in de hoop dat het verbetert, werkt soms averechts. En ga zo maar door!’ (Knaap)

‘Mijn vrouw heeft een VAIO PC met Vista gekocht. Zelden heb ik zo vaak de voeding uit een PC moeten halen omdat deze op tilt sprong en op geen enkele andere manier aan de praat te krijgen was. ‘ (Hans Meijer, Cochabamba – stad in Centraal Bolivia, JK)

‘Wat nóg vervelender is, is dat dialoogboxjes onder andere schermen worden weggestopt, waardoor je je een woedeaanval zoekt naar dat éne schermpje, want anders kun je niet verder. En waarom mijn draadloze muis en toetsenbord ineens uitvallen zodat de hele boel weer opnieuw moet worden opgestart is mij een raadsel. (Peters, Rotterdam.)

‘Het allerkromste is dat je als hoofdgebruiker niet alle rechten hebt, en dat je deze per handeling jezelf eerst moet toekennen.’ (Knaap)

‘Door je steeds te irriteren met dit soort pop-ups probeert Microsoft je te hersenspoelen dat als de pc dan toch een kwaadaardig virus (spyware, trojaans paard) oploopt, het toch echt aan jezelf ligt. (Herman Meester, Rotterdam)

‘Eerst heb ik de desktop ingesteld op “klassiek”, de XP weergave. Scheelt een hoop aan processortijd. Verder beveiligingen zoveel mogelijk afgezet. AVG, een gratis virusscanner, geïnstalleerd, Ad-aware, en die maffe mediaplayer van MS verruild voor VLC. Zoonlief nog even hier en daar wat laten finetunen en het hele systeem draait uitstekend. Vraag uw buurjongen eens.’ (Rowy Tilburg)

‘Tuurlijk draait Vista geweldig als je van alles en nog wat uitschakelt en zuiniger programma`s installeert. Dat doe je natuurlijk óók als je een nieuwe auto koopt: dan ga je hem half verbouwen om het ding beter te laten lopen – heel normaal! (Peters, Rotterdam)

‘De gouden regel voor de professionele sector: overstappen op een product dat af is. Introductie Windows XP: overstappen op Windows 2000. Intro Vista ? overstappen op XP. (Diederick van Velzen, Amsterdam)

Zoiets vermoedde ik al. Mensen met Vista kunnen hun computer het beste in de ijskast zetten tot de volgende editie van Windows uitkomt. Kees Tempelaar uit Dordrecht weet een andere oplossing. ‘Ruim 2 jaar geleden ben ik overgestapt van een Windows PC naar een iMac van Apple. Wat een zaligheid, wat een gebruiksgemak. Ik kan het de heer K. van harte aanbevelen. Ik ben er een beter christen van geworden want ik zit nooit meer te vloeken aan het beeldscherm.’ Kees is nu dus een iChristen. Neemt uw pc op en wandel.

En toch. ‘Ik heb ook Vista op mijn nieuwe toblap en lees met enige verbazing over de klachten, want mij bevalt het tot nu toe wel,’ schrijft Anders uit Baarn. ‘Het werkt wat trager, maar dat past aardig bij mijn ritme. Dat zal ook met mijn vergevorderde leeftijd te maken hebben. Ik vind het wel prettig als me nog eens wordt gevraagd of ik iets zeker weet. Op mijn leeftijd weet je steeds minder zeker.’
De bejaardenmarkt, misschien kan Microsoft zich daarop gaan richten? Vista is een soort Daf.

Reacties

Laat een bericht achter