Natura Mores Magistra

Geplaatst op augustus 5, 2008 | Gearchiveerd onder Geen categorie | 1 Reactie

homoflamingos2.gif

– Goedemiddag allemaal, mijn naam is Gérard en welkom in Artis, voor onze speciale rondleiding Ook Zo, Homoseksualiteit in het Dierenrijk. Amsterdam staat deze zomer in het teken van de homoseksualiteit. Afgelopen zaterdag vond in de binnenstad de Gay Pride Parade plaats onder leiding van burgemeester Job Cohen en minister van Cultuur Ronald Plasterk, we hebben de Gay Pride Happy To Be tentoonstelling, de Gay & Lesbian Summer Tour, en in de Centrale Bibliotheek is een filmprogramma over de Gay Games, die precies 10 jaar geleden in Amsterdam plaatsvonden. Wij van Natura Mores Magistra, de gay dierenverzorgers van Artis, leveren ook graag een bijdrage aan de acceptatie van homoseksualiteit en dat doen we dus met deze rondleiding langs onze homoseksuele dieren. Sommige mensen menen dat menselijke homoseksualiteit ‘onnatuurlijk’ is, maar dat is onzin, want zoals u zult zien komt het in de natuur ook heel veel voor. Biologen, en dan met name homoseksuele biologen, ontdekken de laatste jaren steeds meer vormen van homoseksualiteit in de natuur. Zelfs onder het planten schijnt het voor te komen, maar daar is nog te weinig over bekend. Juist, als u mij nu wilt volgen, dan komen wij nu bij het eerste onderdeel, en dat zijn de pinguïns. Die twee daar rechts, in die nis, op dat stro, dat zijn Gilbert en George. Gilbert en George zijn al twaalf jaar bij elkaar! Recent Amerikaans onderzoek onder pinguïnkolonies op de Zuidpool suggereert overigens dat álle pinguïns in feite homoseksueel zijn en dat ze eigenlijk alleen hetero-relaties aangaan voor het behoud van de soort. O, kijk, dat is mooi, George staat net even op, en dan ziet u, kijk, dat hij daar zit te broeden.

– Maar dat is toch een steen?

– Precies! Dat heeft u goed gezien. Homopinguïns kunnen dus zelf geen ei leggen. Soms roven ze er een, maar dat proberen wij zoveel mogelijk te voorkomen. We leggen ze dat uit, in het nachtverblijf hangen bordjes om ze eraan te herinneren en dat heeft ook wel effect, althans bij sommigen, die dan dus als alternatief een steen nemen. Iemand een vraag? Ja? Zeg het maar.

– Maar als ze het wel met vrouwtjes doen voor de voortplanting, dan zijn ze toch bíseksueel?

– Eh ja, maar een biseksueel is natuurlijk óók een homoseksueel.

– Maar mensen die wel eens een homoseksueel contact gehad hebben, die noem je toch geen homoseksueel?

– Nee, inderdaad, en homoseksuele biologen vinden dat ook heel raar, en wij van NMM eigenlijk ook. Vandaar dat we het met dieren dus wel doen. Wist u overigens dat vijftien procent van de meeuwen lesbisch is?

– Of mensen in de gevangenis, die homoseks hebben omdat heteroseks niet mogelijk is, dat zijn toch ook geen homo’s?

– Ja, maar dat is onnatuurlijk, wij hebben het hier over gedrag van dieren, in de natuur.

– Ja maar wat is natuurlijk? Als een ijsbeer verpletterd wordt door een neerstortend stuk poolijs, sterft hij dan een natuurlijke dood?

– Eh…ja.

– Waarom?

– Omdat in de natuur geen onnatuurlijke dingen gebeuren.

– Maar…

– Juist, dan komen we nu bij de gevlekte hyena’s. Ook onder gevlekte hyena’s komt homseksualiteit heel veel voor. Maar gevlekte hyena’s in gevangenschap hebben het vaak moeilijk met hun homoseksualiteit, en durven er vaak niet voor uit te komen. Van de zes gevlekte hyena’s die wij hier hebben vermoeden wij dat er zeker drie homoseksueel zijn, maar zeker weten doen we het niet.

– Waarom niet?

– Ze zitten nog in de kast. En dat respecteren wij, als dierentuin. Als dieren hun seksuele geaardheid voor zichzelf willen houden, dan moet dat ook kunnen. Als u even naar links kijkt, hier, naar deze grote volière, dan ziet u hier deze grote Indonesische ooievaar, dat is Etienne. Etienne heeft járen in de kast gezeten, maar is een paar maanden geleden ge-out door een stel flamingo’s, die zoals u weet allemaal homoseksueel zijn, en vaak ook nogal militant. Wij keuren onvrijwillige outing overigens níet goed, we bespreken dit ook regelmatig met de dieren, maar ja, als ze echt vastbesloten zijn dan hou je zoiets ook niet tegen.

– Dat Etienne gay was, hoe zag u dat nou?

– Nou ja, zoals hij soms naar de andere mannetjes keek, dat was overduidelijk! En wat je bijvoorbeeld ook ziet is dat als Diana Ross dan in het land is, dat ze dan echt van alles gaan proberen om te ontsnappen.

– En dat hij roze poten heeft?

– Dat heeft er niets mee te maken. Dat hebben hetero-ooievaars ook. Juist. Zoals u ziet zijn we inmiddels aangekomen bij de dolfijnen. Van dolfijnen is al lang bekend dat ze seksueel heel actief zijn, en homoseksualiteit komt onder dolfijnen ook veel voor. De Braziliaanse rivierdolfijn doet bijvoorbeeld ook aan luchtgatpenetratie. Neussex, zeg maar, iets dat in bepaalde menselijke homokringen overigens ook populair is.

– Ja, en ze doen aan groepssex! Waarbij meerdere mannetjes betrokken zijn en één of twee vrouwtjes, die dan niet weg mogen.

– Nou ja!

– Heb ik laatst op Discovery gezien. Een soort gangrape!

– Michael!

– Dus dat is eigenlijk ook heel normaal!

– Sorry Gérard, let maar niet op onze zoon. We voeden hem heel homovriendelijk op, maar eh…

– We hadden misschien toch een lesbische draagmoeder moeten nemen.

– Juist. En dan zijn we nu bij misschien wel ons beroemdste homoseksuele dier gekomen, de pink panther. Over de roze panter bestaan veel misverstanden, zo denken veel mensen dat hij niet bestaat, maar … (fade out)

Reacties

Eén reacties to “Natura Mores Magistra”

  1. bART Coppens on augustus 6th, 2008 07:55

    Jan

    Die bordje in de hokken voor de pinguins, wel geestig , dan met name dat je in het nl klimaat een hok hebt waar je in de vrije natuur ode zuidpoolwinter in de open lucht kan overleven…….!!! gewoon mietje die pinguins in artis.

    Bart

Laat een bericht achter