De Gouden Kanjer 2008

Geplaatst op december 12, 2008 | Gearchiveerd onder Geen categorie | Reageer

de-gouden-kanjer.jpgTijdens een gala in de Jaap Edenhal in Amsterdam is gisteravond de Gouden Kanjer uitgereikt, voor de Beste Verkiezing Van Het Jaar Van Het Jaar. Een vakjury selecteerde negen kandidaten, waarna de definitieve winnaar werd gekozen door een online publieksstemming, gecombineerd met een SMS-televote. De award, een plastiek van een platina achterwerk met een gouden veer erin, vervaardigd door Ans Markus, ging uiteindelijk naar de Verkiezing Van Het Radiomoment Van het Jaar, die net iets meer meer stemmen kreeg dan de twee andere geduchte kanshebbers, de Regiosoap Van Het Jaar-verkiezing en de Beste Geklede Alleenstaande Biologische Boer Van Het Jaar-verkiezing.De Verkiezing van de Beste Verkiezing van het Jaar is een initiatief van de Stichting Jaarprijsprijs, opgericht door de Vereniging van Prijzengala-organisatoren en de Federatie van Trofee-designers en Award-makers. Harmen Goudreinet, woordvoerder van de stichting, verklaarde na afloop zeer verheugd te zijn met het hoge aantal uitgebrachte stemmen en kondigde aan binnenkort te komen met een Keurmerk voor Verkiezingen Van Het Jaar. Goudreinet: ‘Er zijn nu zoveel Verkiezingen Van Het Jaar, het publiek ziet door het bos de bomen niet meer. Dit is de manier om het koren van het kaf te scheiden en de kiezer dat  stukje houvast te geven bij de verkiezing van zijn favoriete verkiezing.’De aanmoedigingsprijs, De Kartonnen Kanjer, ging naar De Anonieme Vrijwilliger Van Het Jaar Verkiezing, vooral, stelt het juryrapport, omdat de naam van de winnaar sinds dit jaar niet langer geheim wordt gehouden, dit op verzoek van de media, die weigerden anders nog langer aandacht aan de prijs te besteden. ‘Een moedig besluit’ schrijft het juryrapport, ‘dat wij dan ook graag belonen, ook als waarschuwing naar andere anonieme verkiezingen toe.’ Dat de winnaar van dit jaar, Altan Soppovan uit Boskoop, desondanks anoniem wilde blijven noemde de jury ‘een minpuntje.’ Soppovan runt een gratis wasstraat voor bedlegerige bejaarden.De Gouden Stoffer, voor de beste Terugblik Van Het Jaar Van Het Jaar, ging naar Omroep Zuid-West, die dit jaar niet alleen terugblikte op het afgelopen jaar, maar ook op het komende. De jury sprak van ‘een gedurfd experiment, waarbij verleden en toekomst op verrassende wijze met elkaar werden verward.’Op het gala werd ook de Eindejaars Top Zoveel Top Tien bekend gemaakt. Op 1 dit jaar voor het eerst niet de Top 2000 van Radio 2, maar de Top Honderdduizend Van Het Jaar van Radio Hoenderloo, die al sinds medio 2007 loopt en naar verwachting ergens in januari 2009 zal worden afgesloten, al hield Toon Lagerwal, programmaleider van Radio Hoenderloo, wat dat betreft nog een slag om de arm. ‘Wij hebben nog steeds niet kunnen berekenen hoe lang het nu precies gaat duren,’ sprak hij, ‘temeer daar onlangs de zakjapanner uit onze studio is gestolen. Wij zoeken nog een sponsor die een nieuwe voor ons kan kopen.’ Op 2 eindigde dit jaar de Top Zoveel van  Funky-FM, vooral omdat die in willekeurige volgorde wordt uitgezonden, ‘een interessante innovatie’, aldus de jury. De Top 2000 van Radio 2 en Net 3 moest genoegen nemen met een derde plaats. Zendercoördinator Dennis Etermans noemde het ‘een signaal, al weten wij nog niet precies waarvan.’De Zulten Duim, prijs voor de Banaalste Verkiezing Van het Jaar, ging dit jaar naar de Woord Van Het Jaar Verkiezing van Van Dale. De hoofdredacteur van het woordenboek, Ton den Boon, was not amused en swaffelde na afloop de Jaap Eden Hal. 

Reacties

Laat een bericht achter