Financieel Nieuws

Geplaatst op januari 7, 2009 | Gearchiveerd onder The Semidaily Kuitenbrouwser | Reageer

 wallstreet-pig2.jpgUIP/Reuters, New York, 6 januari 2009. Afgelopen nacht is de beroemde bronzen stier van Wall Street vervangen door een enorm bronzen varken. De stier, een werk van de Italiaans-Amerikaanse beeldhouwer Arturo di Modica, werd in 1989 als een vorm van guerrilla-art voor de ingang van de New York Stock Exchange geplaatst, als gedenkteken voor de grote beurscrisis van 1987. Het gemeentebestuur liet het beeld verwijderen, later werd een geschikte plek gevonden voor het 3400 kilo zware gevaarte, even verderop, in Bowling Green Park, waar het uitgroeide tot toeristische bezienswaardigheid en symbool voor de Amerikaanse financiele industrie. Het vermoeden bestaat dat Di Modica ook de maker van het grote bronzen varken is, en met dit beeld zijn reactie heeft willen geven op de huidige beurscrisis, maar de kunstenaar hult zich in stilzwijgen. Di Modica’s woordvoerder liet weten: ‘ Perhapsa is true and perhapsa is not .’ bronzebull2.jpg  De stier van Di Modica zoals hij er tot gisteren stond. 

Reacties

Laat een bericht achter