Vrijdag 27 februari 2009, 21.30

Geplaatst op februari 27, 2009 | Gearchiveerd onder The Semidaily Kuitenbrouwser | Reageer

notevignet31.jpgDaniel Gross, economieredacteur van Newsweek, had het er moeilijk mee, om vast te stellen wie nu eigenlijk de Slechtste Bankier Ter Wereld is, maar hij kwam eruit: ‘s Wereld Slechtste Bankier, schreef hij op 2 december jl., moest wel Sir Fred Goodwin zijn, de CEO van Royal Bank Of Scotland. Fred Goodwin wordt in de city in London ook wel Fred The Shred genoemt, vanwege zijn ongeëvenaarde driestheid als saneerder. Hij figureert ook prominent in De Prooi van Jeroen Smit, die beschrijft hoe krachtpatser Goodwin hét rolmodel is voor de directeuren die ABN-Amro uiteindelijk in de uitverkoop zouden gooien. Een eenvoudige Glaswegian, zonder formele opleiding als bankier, die een onbeduidend Schots bankje in een paar jaar transformeerde tot wereldspeler! De overname van ABN-Amro – door Goodwin en Groenink trots gepresenteerd als de grootste en meest complexe transactie in de financiële wereld ooit – bleek uiteindelijk  een maatje te groot en RBS maakte gisteren bekend over 2008 24,1 miljard pond verlies te hebben geleden, het grootste verlies van een Britse onderneming ooit. De Britse staat stelde zich gisteren garant voor 325 miljard aan ‘giftige’ kredieten van RBS, ook de grootste actie in zijn soort ooit. Diezelfde dag maakte het Nederlandse ministerie van Financiën overigens bekend dat onze overheid voor zijn bankzaken is overgestapt van de Rabobank naar… RBS. Hoera, in deze onzekere tijden verruilt de BV Nederland een van de beste banken ter wereld voor De Slechtste. Dus als straks uw uitkering niet komt, of u wordt van het bed gelicht omdat uw belasting niet is aangekomen, dan weet u waar het aan ligt.

goodwingraph.jpg

Reacties

Laat een bericht achter