Donderdag 27 augustus 17.30

Geplaatst op augustus 27, 2009 | Gearchiveerd onder The Semidaily Kuitenbrouwser | Reageer

notevignet2.jpg

LAURA EN SANOMA

De website van Laura Dekker, gewijd aan haar poging als jongste mens ooit de wereld rond te zeilen, is eigendom van Sanoma uitgevers, onder andere uitgever van het maandblad Zeilen. Het heeft er dus alle schijn van dat Sanoma en Zeilen financieel betrokken zijn bij Laura’s recordpoging. Hoofdredacteur van Zeilen Cees van Dijk geeft toe dat zulke financiële banden er geweest zijn, maar volgens hem zijn die inmiddels verbroken. ‘Toen zij haar oversteek naar Engeland maakte en wij daarover berichtten, hebben wij voor haar een website geregistreerd, maar enige tijd gekleden is die site overgaan in handen van een onafhankelijk bureau dat voor Laura de site onderhoudt.

Zeilen is dus geen sponsor of geldschieter van Laura’s omstreden onderneming?

Van Dijk: ‘Nee. Onze relatie met Laura is als onze relatie met alle free-lancers, tegen een goed verhaal zeggen wij geen nee.Verder gaat het niet.’

Is het niet vreemd dat Sanoma dan nog steeds als eigenaar geregistreerd staat?

‘Ja, dat begrijp ik ook niet. Ik meen dat ik een maand geleden een brief heb getekend voor de overdracht van die site aan een ander bureau.’

Reacties

Laat een bericht achter