Familiedrama te C.

Geplaatst op oktober 5, 2009 | Gearchiveerd onder Geen categorie | 5 Reacties

jpbschietincident1.bmp

– Jan Peter, heb je nou het vuilnis buiten gezet of niet?
– Bianca, het is zo dat we goed moeten begrijpen dat er sprake is van een situatie waarin de stand van zaken op dit moment zodanig is dat wij bezig zijn om te zien in hoeverre we aan een dergelijk verzoek tegemoet zouden kunnen komen. Vooropgesteld dat het aan de orde zou zijn.
– Ze komen stééds vroeger de laatste tijd, Jan Peter! Ik weet ook niet wat dat is! Vorige week waren we óók al te laat! Straks zitten we wéér met een stinkende kliko! Hier, moet je kijken, vieze dikke bromvliegen! Bah!
– Het is zo dat er inderdaad sprake is van een situatie waarvan je kunt zeggen dat je moet constateren dat er inderdaad een bovengemiddeld aantal bromvliegen kan worden aangetroffen op de locatie die je zo-even noemde. En dat je dus moet constateren dat er sprake is van een situatie waarin je moet kijken of het nodig is dat je daar met elkaar naar gaat kijken.
– Vorige week zou je het óók doen! En toen kwam ik terug en toen stond-ie er nog! Verdorie, Jan Peter, is het nou zó veel gevraagd om even die kliko aan de straat te zetten?
– Het is zo dat we hier naar mijn idee te maken hebben met een onjuiste en ik meen ook onvolledige voorstelling van zaken. De situatie is zo dat ik vorige week, op het tijdstip waarvan je spreekt, metterdaad concrete maatregelen heb genomen om te komen tot een situatie waarvan beide partijen zeggen, dit komt in zodanige mate overeen met hoe wij ons een en ander hadden voorgesteld, dat je kunt spreken van een werkbare situatie.
– Ja, maar dat was de gróéne, Jan Peter! Die was helemaal niet aan de beurt! De hele straat staat vol grijze containers! Zíé je dat niet?
– ‘t Is zo dat we in een situatie zitten waarin we te maken hebben met …
– Schat, we hadden toch áfgesproken dat je op maandag de kliko zou doen?
– ‘t Is zo dat er sprake is van omstandigheden waarin we te maken hebben met een situatie waarvan je moet constateren dat er sprake is van een dúsdanige …
– HOU OP! In godsnaam Jan Peter, HOU OP!!!
– Nee, maar wacht even. Nee nee, wacht even. Voor alle duidelijkheid. Ik zeg: de omstándigheden, met betrekking tot een eventuele, ik zeg een eventuéle discussie, over het feit dat we te maken hebben met een situatie waarin je kunt zeggen: hier is sprake van een ontwikkeling die van een andere órde is dan waar we tot nu toe over gesproken hebben met elkaar, op grond waarvan je dus een nieuwe afweging zou kunnen maken ten aanzien van de situatie zoals die op dát moment aan de orde is, kijk, dan zeg ik: hier is sprake van …
– HOU OP! HOU OP! HOU OP! HOU OP!
– ‘t Is zo, laten we eerlijk zijn, je moet natuurlijk wel redelijk proberen te blijven, over en weer. Om te zien of er mogelijkheid is om tot een situatie te komen waarvan je kunt zeggen, en dat geldt voor beide partijen, zeg ik er met nadruk bij, hier is sprake van een zodanig perspectief dat je over en weer kunt constateren dat er een basis is op grond waarvan je kunt vaststellen dat er mogelijkheden zijn om te komen tot een …
(nu volgt een serie geluiden: een wanhopige gil, een keukenla die open wordt getrokken, een harde knal, wegrennende voetstappen en een slaande deur. Na een korte stilte gevolgd door gepiep van een mobieltje waarop een nummer wordt ingetoetst).
– Ja, goedemorgen, spreek ik met 112? U spreekt met Balkenende. Eh ja, inderdaad. Het is zo dat er sprake is van een situatie waarin we te maken hebben met het feit dat we moeten constateren dat er omstandigheden zijn waarbij je de vraag kunt stellen of er aanleiding is om te veronderstellen dat de vooruitzichten met betrekking tot een eventuele voortzetting … Hallo?
– (ingesprekstoon)
– Hallo?

Reacties

5 Reacties to “Familiedrama te C.”

 1. Elbrich on oktober 8th, 2009 21:01

  Geweldig!!!

 2. Jan Fraanje on oktober 14th, 2009 08:49

  Je hebt wel een taalkundig fileermes. Mooi.

 3. Jerry van Beek on oktober 14th, 2009 20:04

  Helemaal to the point. Het wordt steeds vreemder de taal die wij uitkramen.
  En politici kunnen er ook wat van inderdaad. Als ik in een winkel een product wil kopen en ik vraag vraag iets over dat product, wil ik niet dat de verkoper mij antwoord met: In principe ………….. Wat zegt hij dan eigenlijk?
  Eigenlijk moet je dan horen: Het zou kunnen, bij de ene wel en bij de andere niet, maar dat weet ik niet, maar dat ga ik jou lekker niet vertellen. Dus accepteer het in principe antwoord niet, het heeft een hoge DSB waarde! hahahah Ik hoorde vandaag het BNR interview en vond het erg interessant wat je doet.
  Veel succses

 4. Wilfred Ketelaar on oktober 27th, 2009 22:22

  In 1 woord: briljant. ‘k Heb zelfs de stem van JP er bij nagedaan, zodat ‘t nog levendiger werd. Tjonge, je zou maar met zo’n man samen moeten wonen, dat geëmmer over een bak 😉

 5. Tweets die vermelden Familiedrama te C. : Jan Kuitenbrouwer -- Topsy.com on oktober 29th, 2010 12:22

  […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Dennis Koopman, jan kuitenbrouwer. jan kuitenbrouwer heeft gezegd: JPB-Nostalgie: hier nog een oudje. http://bit.ly/aAWjV4 […]

Laat een bericht achter