Het geluid van het CDA

Geplaatst op mei 11, 2012 | Gearchiveerd onder NRC HANDELSBLAD, The Semidaily Kuitenbrouwser | 1 Reactie

– Hallo en welkom iedereen bij deze speciale debatavond van het CDA, met als thema: ‘Het geluid van het CDA.’ Wat zegt u? Hallo? Ah…wacht even. Zo beter? Wat zegt u? Oké. Wat? Zonder microfoon? Oké, zonder microfoon. Dus! Zoals ik al zei! Welkom iedereen! Het geluid van het CDA, daar gaan we het vanavond…

– Hallo?(toktok!) Ja voorzitter, ik heb een punt van de orde. U bent hier achterin moeilijk te verstaan! Er is iets met het geluid!

– Ja dat klopt. Dan bent u hier goed! Gaat u maar zitten.

– (wiiiiiiiiiiiiijauwauwauwauwauwwwwwww!)

– Ho!

– (tok-iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinggggggg!)

– Voorzitter!

– Wat? Wat zegt-ie?

– Voorzitter!

– Ik versta d’r niks van!

– Prrrrrrrima! Mooi zo! Juist. Het geluid van het CDA, daar hebben we….

– Microfoon! De microfoon staat uit!

– Microfoon uitzetten? Oké. Ben ik nu beter te verstaan? Ook voor de mensen achterin?

– Neeeee!

– Tja, dat is vervelend. Ja, maar wacht even, als ik vraag of ik te verstaan ben en u zegt ‘nee’, dan was ik blijkbaar wel te verstaan! Toch?

– Nee!

– Maar…

– Wij zeggen altijd nee!

– Ah, oké. Weet u dan wel zeker dat u bij de goede partij zit? Maar goed. Terwijl er hopelijk iemand iets aan het geluid doet… wat? Het geluid? Ja, daar héb ik het over! Wat?

– (toktok!) Voorzitter!

– Wilt u van die microfoon afblijven? Kan iemand die meneer de microfoon afnemen?

– (DOENK! DOENK!)

– Ho! Niet slaan met de microfoon, kom op nou mensen.

– Voorzitter! Mijn naam is Andries Harkema, ik ben vierendertig jaar lid van Provinciale Staten van Drenthe voor het CDA geweest, en ik wil graag wat zeggen. Over dat geluid.  Het punt is (iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinggggggg!) er veel te weinig (wuuuhuuuhuuuhuuuuhuuuhuu!) en je dus eigenlijk veel meer zou moeten (wiiiiiiiiiiiii-jauwauwauwauwauwwwwwww!) Dus. Vandaar.

– Fijn, dank u! Het valt niet te ontkennen: wij hebben het als CDA moeilijk met dat geluid. Maar vandaar dus ook deze avond. Ja, mevrouw! Ja, als u éven wacht tot er een microfoon is….Ja, daar is-ie.

– … en die zat dus ónder de rode bulten! Toen hebben we dus… wat? Opnieuw beginnen? Eh, waar was ik? O ja… Ben ik nog te verstaan?

– Nee!

– Goed! Dank u wel! Dan wilde ik nu naar onze eerste stelling gaan. Bij uw programma heeft u allemaal twéé kaarten gekregen, een rode en een groene. Die gaan wij vanavond gebruiken om mee te stemmen!

– Boe-oe-oe-oe-oe!!!

– Ja, dat zal ik u uitleggen! Onze voorzitter Ruth Peetoom heeft gezegd: compromissen zijn geen standpunten. Wij hebben daar op het partijkantoor veel vragen over gekregen. Wat betekent dat? Wat bedoelt ze? Kan dat wel? Wij willen graag weten wat u daarvan denkt. Dus: bent u het óneens met de stelling dat het níet juist is dat compromissen wel dégelijk standpunten zijn, steek dan uw rrrrode kaart omhoog, en bent u het wél oneens met de stelling dat het níet juist is dat compromissen inderdaad géén standpunten zijn, dan steekt u uw grrrroene kaart omhoog. Nog vragen? Ja, u daar!

– En als je geen mening hebt!?

– Eh, goede vraag. Nou, weet u wat, d an steekt u gewoon een willekeurige kaart in de lucht! Dus: bent u het níet oneens met de stelling dat het juist is dat compromissen wel degelijk standpunten zijn, steek dan uw grrroene kaart omhoog, en bent u het wél oneens met de stelling dat het onjuíst is dat compromissen inderdaad géén standpunten zijn, steek dan uw rrrrode kaart omhoog!

– Andersom!

– Wat?

– Andersom!

– Ah, dank u! Andersom! Er is telefoon voor meneer Andersom! Goed, dus ik herhaal nog één keer de stelling! Misschien kunnen we even het zaallicht aandoen? Nee nee, áán! Wat? Ah. Ik vrees dat nu ook het licht is uitgevallen. Ben ik nog wel te verstaan?

-Nee!

Reacties

Eén reacties to “Het geluid van het CDA”

  1. Maarten Lemmens on mei 12th, 2012 10:16

    Een ding is zeker: het wordt niet Henk Bleker. Jack, die mag je gratis gebruiken.

Laat een bericht achter