Want al ga ‘k naar moskee, ik ben best oké

Geplaatst op oktober 8, 2014 | Gearchiveerd onder NRC HANDELSBLAD, NRC Next | Reageer

In de privésfeer heb ik al vaak afstand genomen van het nazisme, maar het is misschien goed het hier ook nog even in het openbaar te doen. Ik ben tegen het nazisme. Ik heb ook grote bewondering voor Jurgen The German. Men zegt dat hij gespeeld wordt door de Britse komiek Harry Enfield, maar dat is een hoax van extreme bloggers die hem belachelijk willen maken. Jurgen is een Duitse jongeman, hij is blond, heeft blauwe ogen en draagt altijd een blauw-rode parka. Jurgen reist veel door Europa en overal waar hij komt maakt hij ongevraagd zijn excuses voor het gedrag van de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog. ‘I am Jurgen. I am from Germany. I feel I must apologize for ze conduct of my nation during ze war.’

‘Nou meneer, dat hoeft echt niet hoor,’ zeggen de mensen ongemakkelijk.

‘Jawel!!!’ roept Jurgen. ‘Het gedrag van de nazi’s was volkomen onacceptabel!’

‘Maar meneer, u was toen nog niet eens gebóren.’

‘Als Duitser deel ik in de schuld van mijn voorvaderen!! De misdaden die zij in die zwarte jaren begingen, zijn een schandvlek op mijn nationale geschiedenis!! En dat moet u ons NOOIT! LATEN! VERGETEN!’

Wij moeten een voorbeeld nemen aan mensen als Jurgen the German. Ik heb een filmpje op internet gezet waarop ik een emmer heet water over mijzelf uitstort, en ik daag iedereen uit die het ook niet eens was met het nazisme, om dit ook te doen. Ik noem het de I Hate Hitler Hotwater Challenge.

Ik heb vorig jaar ook meegedaan aan de actie Opstaan Tegen Kanker. Het filmpje staat op internet. Je ziet mij dus zitten, op de bank, en dan sta ik op, tegen kanker. Daarna ben ik de actie Weer Gaan Zitten Tegen Kanker begonnen. Je kunt tenslotte niet almaar blijven staan, dat is veel te vermoeiend. Plus: als je dan weer zit kun je meedoen aan Nog Een Keer Opstaan Tegen Kanker. Zo creëer je een interactieve wisselwerking.

‘Afstand Nemen Van’ vind ik ook een goede actievorm. Ik heb daarnet bijvoorbeeld de actie Neem Afstand Van Louis Van Gaal geliked. O shit, het is Afstand Dóen van Louis Van Gaal zie ik nu, waar ik dan weer tegen ben, dus die ga ik zo weer unliken.

De oproep aan moslims om afstand te nemen van ISIS steun ik ook. Ik denk dat met name de sjiitische moslims in Syrië en Irak afstand zouden moeten nemen van ISIS. Maar dus niet Weglopen Voor, daar ben ik juist erg tegen. Maar het is goed voor de wereld om te beseffen dat er ook best wel góede moslims zijn, die bereid zijn om een beroep te doen op hun slechte geloofsgenoten om tot inkeer te komen. En om óns duidelijk te maken dat zij ons echt niet gaan opblazen of onthoofden of zo. Ja toch?

Zwarte Piet distantieert zich toch ook van al die negers die de boel verzieken voor de rest? ‘Want al ben ik zwart als roet’, zingt hij, ‘ik meen het toch goed.’ Dit is net zoiets. Hij neemt afstand! Dat is trouwens een leuk actie-idee. Dat je dus als goede, gematigde moslim dat liedje zingt, maar dan dus met aangepaste tekst. ‘Wees maar gerust mijn kind, ik ben een goede vrind, wánt al ga ik naar moskee, ‘k ben best oké!’ En dan het filmpje op Facebook zetten en zo.

Zelf ben ik overigens inmiddels overleden aan een ongeneeslijke schimmelziekte, maar like deze pagina en ga door met mijn strijd! Jij kunt het verschil maken!

Reacties

Laat een bericht achter